7 Mayıs 2009 Perşembe

kalebodur zemin kaplanması


Zemin kaplaması ile mutfağınızı olduğundan geniş bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Eğer koyu renkte bir zemin kaplaması seçerseniz mekânınız olduğundan küçük, açık renkte seçerseniz olduğundan geniş gözükecektir.

Eğer zemininizi minik karolarla döşerseniz bu da mekânınızı olduğundan dar gösterir, büyük ebattaki karolar ise diyagonal döşendiğinde mekâna ferahlık kazandırır.

Farklı dekorasyon anlayışlarıyla uyum sağlayabilen parkeler, Bizans esintilerini mutfaklara taşıyan mozaik, soğuk, resmi ve geleneksel görünümünden yıllar önce sıyrılmış olan mermer, gelişen çağın parlak yansıması granit, eskinin modernize edilmiş elit porselen karolar en çok tercih edilen zemin kaplamalarıdır. Zeminde lamine parke, temizlenme kolaylığı ve ahşap efektinin kazandırdığı estetik görünümü ile tercih edilir. Kullanıldığı mekâna aydınlık ve ferah bir hava kazandırmanın yanı sıra kolay temizlenebilirlik özelliği ve kullanışlılığı ile öne çıkan mozaik, çoğunlukla banyo ve mutfak gibi mekânlarda çeşitli renk ve motif seçeneği ile dikkat çekiyor.

Mutfakta, hijyenik özelliği, dayanıklılığı ve çevre dostluğu nedeniyle mermer, granit gibi taş ürünlerin kullanımı da oldukça yaygındır. Duvar üzerindeki kullanımına göre daha kalın ve daha az kaygan olan yer seramikleri, mekânları olduklarından daha geniş gösterir ve kolay temizlenir. Porselen karolar ise aşınmaya, çizilmeye ve lekelenmeye karşı dayanıklıdır ve estetik bir görünüm sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder