7 Mayıs 2009 Perşembe

Duvar Karosu, Fayans Fiyatları, Kalebodur Fiyatları

Ülkemizde ki ekonominin her ne kadar dış krizlere karşı dayanıklılığından bahsediliyorsa da Bayındırlık Bakanlığının hazırlamış olduğu inşaat maliyetleri verilerine gözattığımızda, ortalama yerli malı karo fiyatlarının , kalebodur ve fiyatlarının ve fayans fiyatlarının 10 tl ile 20 tl arasında değiştiği görülmektedir. (Fayans fiyatları kalite ve markaya göre değişkenlik arzetmektedir, bahsedilen fiyat vasati fiyattır). Ancak yinede bu fiyatların normalin üzerinde olduğu bilinmektedir.

Banyo, mutfak veya yer döşemelerinde kullanılan döşemelerde fayans fiyatı ile birlikte bunun bir döşeme malzemesi olduğu ve Fayans döşeme işçilik fiyatı olduğunu bilmek de yarar vardır. Yine ortalama olarak yer karosu fiyatları, duvar karosu fiyatları, seramik fiyatları ve fayans fiyatları düşünüldüğünde fiyatlara döşeme işçiliği fiyatları da eklenince yaklaşık 20-25 TL arasında fiyatlar çıkmaktadır karşımıza. (Kalebodur Fiyatları, fayans Fayans fiyatları, yer veya duvar döşeme malzemesi fiyatları hariç, derz ve köşe çıtaları fiyatları dahildir bu fiyatlara).

Bunu değerlendirecek olursak bugün bir banyo, mutfak fayansı döşetmenin, halk arasında kalebodur olarak bilinen yer ve duvar karosu maliyet fiyatı işçilik dahil ortalama olarak 31 ytl ile 45 TL arasında değişmektedir. Ayrıca ülkemizde son dönemlerde çok moda olan italyan fayans seçimi veya daha kaliteli fayans seçenekleri bu fiyatları daha da arttıracaktır üstelik işçilik fiyatıda buna paralel olarak artacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder