7 Mayıs 2009 Perşembe

Kalebodur Fayans fiyatları



Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı inşaat maliyeti verilerine göre, ortalama yerli malı karo, kalebodur ve fayans fiyatları 11 ile 20 TL arasında değişmektedir. (Fayans fiyatları kalite ve markaya göre değişkenlik arzetmektedir, bahsedilen fiyat vasati fiyattır).

Banyo, mutfak veya yer döşemelerinde kullanılan total uygulamada fayans fiyatı dışında doğal olarak bunun bir döşeme malzemesi ve işçilik ücreti de olduğunu bilmek de yarar vardır. Yine ortalama olarak yer karosu, duvar karosu, seramik ve fayans döşeme işçiliği fiyatları yaklaşık 20-25 TL arasında seyretmektedir. (Kalebodur, fayans, yer veya duvar döşeme malzemesi hariç, derz ve köşe çıtaları dahil).

Sonuç olarak bugün banyo veya mutfak fayansı döşetmenin, halk arasında kalebodur olarak tanımlanan yer ve duvar karosu döşetmenin maliyet fiyatı işçilik dahil ortalama olarak 31 ile 45 TL arasında değişmektedir. (Not: Türkiye’de son günlerde çok moda olan italyan fayans seçimi veya daha kaliteli fayans seçenekleri bu maliyetleri daha da arttıracaktır).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder