7 Mayıs 2009 Perşembe

Kalebodur Fayans Araları Temizleme Yöntemleri


Kalebodur Fayans aralarında ki kirler hepimizin ortak sorunu bu sorunu el atmaya karar verdim. Özellikle mutfakta ki fayans araları yağ dan kararmakta banyoda ise aralarını sabun artıkları ve çeşitli kirler toz vb. dış etkenlerden dolayı kirlenmekte ve kötü bir görüntü oluşturmaktadır. Herkezin denediği yöntem aynıdır sanırım doğal olarak çamaşır suyu dökülür fayans aralarını ve sonra aradaki derz dolgunun nasıl eriyip gittiğine şait olunca gözlerinize inanamıyorsunuz. Diğer bir yöntem ise Yağçöz veya Porçöz dökmek sakın ha sakın dökmeyin aradaki derz dolguyu mahvediyor. Bunlar geleneksel yöntemlerdi gelelim asıl yöntemlere

Dr. Clean Derz dolgu temizleyici sadece derz dolguları temizlemek amacı ile üretilmişmiş. Yapmanız gereken aralara dökmek ve 5 dakika bekledikten sonra bezle silmek. Nereden bulabiliriz bunu dediğinizi duyar gibiyim siz sormadan hemen yazayım büyük yapı marketlerde Metro Grosmarket de ve 3M Migroslarda satılmakta fiyatı ise 8 lira kullananlar yorum yazabilir.

2. Bir yöntem aslında bu yöntem en kesin çözüm nalburdan ufak bir kutu beyaz renk yağlı boya ve yağlı boya fırçası birde tiner almanız en kesin çözüm olacaktır. Tiner ile boyayı incelttikten sonra fırca ile derz dolguna sürünüz boya kuruduktan sonra bile yağlı boya sayesinde kirde tutmayacak. Biraz çok uğraşlı olsada en kesin çözüm.

3. ve son yöntem ise oto yedek parça veya modifeye yapan dükkanlara gitmeniz gerecek ne alaka dediğinizi duyar gibiyim. Tam fayans aralarına girecek şekilde kendinden yapışkanlı otomobiller için üretilmiş ince nikelajlar var. Fayans aralarını nikelaj ile kaplayıp ömür boyu kirlenmeden kullanabilirmisiniz. Bu derzi bulan icat eden adam keşke daha kolay temizlenebilir icat etseydi ya of. Aklınaza gelen yöntemleri yorum yaparak paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder